Discrete picknick sets met ecologisch verantwoord houtgebruik

LEUVEN - Imec

Imec, de technologische spin-off van de KU-Leuven is sinds 2015 gehuisvest in een brandnieuw kantoor ontworpen door BUUR. Rondom dit opvallende landmark ligt een uitgebreide, heuvelachtige, groene ruimte waarin de Imec-bollebozen bij mooi weer graag hun boterhammetjes verorberen. Dat kunnen ze voortaan op Panache© picknickbanken. Panache Street Furniture© installeerde 12 Passepartout© picknicksets en 6 zitbanken.

De picknick-tafels zijn smal. Ze hebben een breedte van maar 60cm wat de gezellige atmosfeer ten goede komt. De Imec-werknemers zitten gezellig dicht bij elkaar. Een techniek die door interieurarchitecten wel vaker toegepast wordt in restaurants of cafés waar animo gewenst is.

De 8 mm dikke, thermisch verzinkte stalen zij-elementen van de zitbanken en tafels zijn afgewerkt met een teflon-houdende structuur-poedercoating die aankleven van stickers voorkomt.

Het zitgedeelte en het tafelblad bestaan uit thermisch verduurzaamd inlandse Essenhout. Thermo-wood heeft een verhoogde duurzaamheid en weersbestendigheid. Door het verminderen van de ph-graad wordt de voedingsbodem voor micro-organismen vernietigd. Zo ontstaat een betere bescherming tegen schimmel en houtrot. Thermisch behandeld hout neemt ook minder vocht op. Dat leidt dan weer tot minder zwellen en krimpen en tot een verhoging van de maatvastheid. Inheems hout kan thermisch zodanig gemodificeerd worden dat zijn fysische eigenschappen vergelijkbaar zijn met die van tropisch hout dat nog al te dikwijls gebruikt wordt. Dit Panache© straatmeubilair vergrijst langzaam en krijgt een wondermooi zilvergrijs patina waardoor het zich fraai integreert in de bosrijke omgeving.

Het fraaie en duurzame geheel is goed voor enkele decennia outdoor-plezier. Imec tevreden – wij ook!

Panache in je buurt

Er is altijd wel een Panache project in je buurt. Klik op één van de logo's en je krijgt de adresgegevens, een korte beschrijving en vaak ook een projectfoto.